Maximera garderoben

Trots att vi har en ”ny” lägenhet insåg vi snabbt att den inte är hur stor som helst och att den i princip helt saknade förvaringsutrymme. Det fanns ett antal små garderober utspridda i lägenheten och en halvdan walk-in-closet som vi visste att vi skulle bygga om.

När allt var utrensat fanns något som förmodligen varit ett cykelförråd. Väggarna var av betong med puts på – stora hål överallt och gipsskivor längst in. Efter tre månader väntan kom till slut hantverkarna och fixade till både tak och väggar.

Eftersom det handlade om att maximera utrymmet ville vi inte ha retro. I detta fall var Ikeas verktyg för garderobsplanering en hit. Vi la in bredd och djup och kunde på så vis använda hela väggen. Valet föll på Pax 35 cm djup, en smidig lösning. Utöver detta tog vi stänger på andra väggen för att rymma alla retroklänningar. Det är svårt dock innan man har satt upp garderoberna att veta hur mycket lådor osv som ryms på höjden.

 

I bilden till höger syns före-bilden och till vänster efter-bilder.

Det vi inte visste med rummet är att det förmodligen passerar husets alla ledningar och balkar här. Att borra var svårt då regelsökaren gav utslag hela tiden. Men till slut satt den där. Vi installerade även en automatisk lampa för att slippa komma ihåg att tända och släcka. Kära sambon ville ha det överallt tills jag påminde om att vi har fyrfota vänner…

Inredningen består av många lådor och en del byxhängare. Det fanns också plats att göra en liten hörna för alla mina smycken, längst upp i bild.

När Ikea öppnade i Umeå passade vi på att köpa byråer (Nordli) som är anpassningsbara i storlek (vänster bild längst ned) för att ytterligare utnyttja allt utrymme.

Äntligen känns den klar!