Norrbottensloppis

Under augusti månad fick jag några veckors semester och under den första veckan tog vi en tur i Norrbottens loppislandskap.

IMG_0625.JPG
Första stoppet skedde i Piteå, där jag besökte mitt föräldrahem. Har länge jagat efter ett par matchande snygga lampskärmar och hittade dessa. Jättevarmt och härligt ljus ger de. Nästa stopp var i Kalix. Antikaffären Blå Huset hade mängder av glas och porslin, denna dag halva priset. Köpte en fantastisk vas signerad T Anagrius. I ett villaområde utanför centrala Kalix hittade vi en enorm antiklada full av keramik, glas och en del möbler. Stället drivs av en dansk man. Fyndade tefat till min Mon Amie-servis. Besökte även Antiklängan – inte värt besöket.

IMG_0585.JPG

Den kanske bästa loppisen var den som var gratis. Mormor och morfar i Tornedalen har mängder av gammalt porslin och några udda delar. Riktigt nöjd med picknick-kannan av Rörstrand och den vackra vasen från Bo Fajans.

Vi tog en tur till Haparanda och Tornio. På en gårdsloppis såg jag en vas av Blå Eld till dyrt pris men köpte den inte. Aldrig sett i vilt tillstånd. Haparanda rymde en trevlig antikaffär med fokus på porslin. Mitt tips är att strunta i Tornio – loppismässigt är det inte värt det.

IMG_0629.JPG

På väg söderut igen gjorde vi flera stopp med varierande kvalitet. Vi stoppade i Båtskärsnäs – rakt ut mot havet. Där köpte jag det grönblommiga tyget och hade ett trevligt samtal med ägaren som tipsade om saker att leta efter. Strax före Råneå hittade vi en loppis märkt stor loppis – helt klart värt det! Köpte gardinerna där och såg en dräller fina teakgrejer. Behållningen var kvinnan som sålde sina femtiotalsklänningat. Fantastiska skapelser i för små storlekar så inget köp där. En vacker dag kanske!