Bibliotekskort skaffar en logotyp!

För ett år sedan startade vi en blogg tillsammans. Idén var att varje vecka skriva om vårt nischade intresse – bibliotekskort. Att diskuter om hur bibliotekskorten ser ut, fungerar och även berätta om hur det kommer sig att vi åkte till olika mindre och större orter för att skaffa kort. Den närmaste tiden kommer det också lite information om historia – det finns dock ingen som har forskat i ämnet. Ganska precis ett år efter lansering kan vi alltså presentera vår nya logotyp: ta-da!

Tanken med logotypen var att dels imitera formen från plastkorten till logotypen. Vi experimenterade med lite olika former men det var denna som kändes mest naturlig. Sedan valde vi att ta med den svarta magnetremsan – den brukar inte vara på framsidan men det är ett sätt att förtydliga. Teckensnittet Alte Haas Grotesk passade bra till sammanhanget – rent och grafiskt men liknande teckensnitt finns på många bibliotekskort. Angående färgen – lila är en färg som symboliserar kunskap, så vad kunde vara bättre än det.

Så, vad tycker ni? Kommentera gärna!