Uppsala

Uppsala är en liten nätt kommun på nästan 200.000 invånare och ligger i mellandelen av landet. Det ryms alltså cirka 46 stycken Norsjö i Uppsala kommun. Fantastiskt.

Hursomhelst, Uppsala är också den stad där jag för andra året i rad deltog i SM i Poetry Slam, vilket skedde i maj 2010. Men officiellt sett var det mitt första år då jag första året bara deltog i sidogrenar. För er som inte känner till Poetry Slam är det en tävling i scenisk framställd poesi – där jurygupper utsedda i publiken bestämmer vilka scenpoeter som är bäst. För mer information besök den officiella hemsidan Estradpoesi.com.

Glad i hågen åkte jag, Anna, Johan och Jon tillsammans med andra poesikamrater till Uppsala, där vi under ett par dagar bodde på vandrarhem och framförde poesi på dagarna. Man kan kalla SM lite som en storhögtid för alla scenpoeter. En gång per år träffas denna stora dysfunktionella familj – slamfamiljen – bestående av tokiga människor som gillar scenpoesi. Det är nästan någonting kyrkligt över SM. Undertecknad kom någonstans bland de tio sista i den individuella tävlingen men jag var nöjd med det.

Jurygrupper sätter poäng under tävlingens gång.

Besöket på biblioteket lät vänta på sig då SM alltid sker under Kristi Himmelfärdshelgen. Besöket sammanföll med någonting betydligt mindre trevligt – under natten då vi varit i SM-lokalerna hade någon brutit sig in i vårt rum på vandrarhemmet (andra våningen). De hade tagit sig in genom fönstret och länsat. Datorer, kamera, tågbiljetter – allting var borta och polisen kunde inte göra någonting. Jag fick inte heller någon ekonomisk ersättning.

Så vi gick till biblioteket efter att ha försökt prata med polisen, lite i chocktillstånd. Det är ett ganska vanligt bibliotek men jag hade förväntat mig någonting större och mer grandiost eftersom det trots allt är en studentstad och en storstad. Därför är jag också lite besviken på bibliotekskortet. Nog för att korpen kanske syftar till kunskap o.s.v men det finns inga trevliga regionala inslags, den lila färgen är ganska tråkig och tillför inte särskilt mycket. Typografin är dock helt okej i mina ögon. Kortet får i mina ögon tre stjärnor av två möjliga.

För att läsa mer om Uppsala och rösta på kortet kan du läsa Kristins inlägg: http://bibliotekskort.wordpress.com/2011/01/10/uppsala-2

En reaktion på ”Uppsala

Kommentarer är stängda.