Västervik

Västervik tänker ni. Varför Västervik? Vad har det med någonting att göra?
Västervik har att göra med Emil. Min kompis som är född och uppvuxen där, i allra norraste Småland. Men han är ju egentligen östgöte för Västervik ligger ju inte i Småland. Menar han.

Det var hursomhelst en sommar 2007 och jag hade lite tråkigt. Emils föräldrar bodde i alla fall då kvar i Västervik så vi tog beslutet att jag skulle komma ned och hälsa på i Västervik över dagen. Göra lite sightseeing och då samtidigt skaffa bibliotekskort. Så det vi gjorde då var att göra den kanske intensivaste turistdagen i mitt liv där vi besökte nästan allting som enligt honom var värt att titta på. Detta leder till att jag inte ens minns vad biblioteket heter.

Vi tittade på båtar, diskuterade skyddsjakt på turister och att göra en hjälpinsamling för att rädda världen från den ondskefulla Foppatofflan. Emil var svart och svår medan jag var antagligen rosa. Sedan kom vi till det helt klart enligt oss vackraste utsikten i hela Västervik. Såhär i efterhand är jag dock fundersam. Vad gör den lilla figuren i vänster hörn? Bollen flyger ju åt andra hållet…

Sen då bibliotekskortet: Oerhört tråkigt. Det har ju en poäng för att det är tydligt med kommunens namn och teckensnittet. Men här återkommer den vanliga blå biblioteksramen vilken vi sedan tidigare inte tycker är särskilt vacker. Man har gjort ett försök att göra den rolig genom att lägga till ett par fåglar vilket antas kan vara havsfåglar. Dessutom sitter de på bokstäverna vilket är fruktansvärt fyndigt (märk ironin). Ingenting särskilt unik och ingenting direkt regionalt förutom fåglarna. Var är fotona, tavlorna över den vackra havsutsikten? Snälla hjälp Västervik någon.

[polldaddy poll=5467484]