Karlskoga

Betzy är inte ensam om att ha skaffat bibliotekskort genom jobbintervjuer. någon gång under våren kom jag mig hela vägen till Karlskoga – tar x minuter med buss från Örebro. Det blev dessvärre inget jobb men ett fint bibliotekskort. Biblioteket var inte så svårt att hitta till. Hade tittat på en karta innan jag åkte och hade med mig adressen och kanske någon ledtråd till vad det låg nära. Jag hade inte så lång tid på mig för att lära känna biblioteket men det intryck jag hann få innan det var dags att skynda till bussen var positivt. Det kändes som att det var ett mysigt bibliotek. För barn mellan 7 och 16 har Karlskoga något som heter sommarläsning. Det innebär att man lånar och läser fem böcker och sen skriver lite om böckerna. Senast den 20 augusti lämnar man in det man har skrivit och sen får man en egen bok. hade jag Lugnt gjort om jag hade tillhört rätt åldersgrupp.

Jag uppskattade även att få kortet i en liten plastficka tillsammans med lite information om bibliotekets låneregler.

När jag sökte efter mer information om biblioteket hittade jag en intressant artikel om nyheter på biblioteket. Från Karlskoga bibliotek kan du långa en läsplatta när du lånar en e-bok. Det finns även speciella fåtöljer att sitta i när man vill vara på biblioteket och lyssna på musik eller ljudböcker.

Själva kortet är en målad bild av vatten och båtar. Det är ett fint målat kort och det framgår klart och tydligt i text att det är ett kort för biblioteken i Karlskoga, Degerfors och Storfors. Eftersom min kunskap om de tre orterna är väldigt begränsad kan jag i nuläget inte säga något om bibliotekskortets lokala anknytningar.

Biblioteken Karlskoga, Degerfors, Storfors

Biblioteken Karlskoga

[polldaddy poll=5372551]