Nyköping

Den näst sista anhalten i vår biblioteksturné gick till kuststaden Nyköping. Men före dess…

…tog vi en tur förbi Åsa Folkhögskola – stället där allting började. Vi tänkte bara gå dit och heja och se om vi såg någon men lyckades komma till skolan en dag när det var utbildning eller liknande för alla lärare. Så vi hann träffa båda våra skrivarlärare samt andra sköna typer samt fika med dem. Riktigt trevligt att återse dem. Ute på gräsmattan stod en stor studsmatta. Självklart tog vi tillfället i akt och studsade tills vi skrek. Vi hälsade även ordentligt på Äpplet.

Elizabet kramar Äpplet

Kristin kikar fram bakom Äpplet

Sedan blev det dags för Nyköping, denna trevliga kuststad av trevlig storlek. För mig (Elizabet) har den också en speciell betydelse. Trots att jag aldrig har bott i Nyköping har jag gjort slut på mitt första förhållande där och även blivit ”dumpad” av en kille från den staden. Nåja, det hör till historien. Det var i alla fall inga såna tankar när jag och Kristin gled in i staden med vår hyrbil.

Vi gillade nog instinktivt båda biblioteket. Det är stort och ståtligt, ett kombinerat bibliotek, konsertsal m.m. Denna entré var det enda jag fotograferade och tyvärr säger inte den mycket, men tro mig när jag säger att det är ett fint bibliotek. Här gjorde vi även en liten stöld – vi snodde en affisch. Men det var en affisch inför en av Jonas Gardells shower, så vi vet att ni förlåter oss. Den var ju så fin, den där han har änglavingar och allt.

Efter vårt införskaffande av bibliotekskortet tog vi tillfället i akt att äta nåt rejält gott. Vi åt därför på en italiensk restaurang, med både förrätt och varmrätt, väldigt gott faktiskt. Med en extremt komplicerad tur för att ta oss till toaletten.

 

Detta är Nyköpings bibliotekskort. Som ni ser är det en modern och vacker byggnad – både regional anknytning och anknytning till biblioteket. Däremot är det lite fantasilöst att bara ha ett foto på det egna biblioteket. Däremot gillar jag (Elizabet) skarpt typografin. Det är ett ursnyggt teckensnitt, enkelt men snyggt och tydligt, förutom att det försvinner lite mot bakgrunden. Jag (Kristin) tycker att det är väldigt vackra färger i kortet och tycker inte alls att det är fantasilöst att ha bara det egna biblioteket på byggnaden. Nyköpings stadsbibliotek har ett välkomponerat kort anser jag.

[polldaddy poll=5159319]