Dorotea

Jag håller på att packa ihop min lägenhet för att flytta hem till mamma och pappa ett tag så jag har inte riktigt haft tid och ro till att skriva ett ’riktigt’ inlägg så jag avslutar ett som varit påbörjat länge. Det blir ett lite kortare inlägg och en ny kategori. Saknade kort.

Under min ungdomstid hade mina föräldrar en sommarstuga i Lavsjö. Lavsjö ligger mellan Dorotea och Åsele. En gång, kanske var det under ett sportlov skaffade jag bibliotekskort i Dorotea. Jag kommer ihåg hur det ser ut. Ett vinterlandskap, ett hus, kanske en lada. Rätt så blått i färgerna. Jag lånade böcker det kommer jag ihåg för på den tiden hade jag ännu inte börjat samla för samlandets skull.  Kortet hamnade vilse någonstans efter ett flertal flyttar genom åren. Kanske ligger det i någon undangömd låda någonstans.

Om biblioteket kommer jag inte ihåg mycket men det fanns nog inget att klaga på. Kortet kommer jag ihåg att jag gillade. Det får en 4:a. Ingen omröstning denna gång eftersom det inte finns någon bild på kortet.

Letade upp Doroteas biblioteks hemsida för att kanske hitta en bild på kortet. Det tillhör numera Västerbottens inland. Ett kort som Betzy har skrivit om här.