Östhammar

I likhet med förra inlägget kommer även denna veckas inlägg handla om Östhammar – men dock inte om ett missat kort.

Jag har ingen som helst anknytning till Östhammar. Men under 2009 och 2010 sökte jag hundratals jobb runt om i landet, som informatör eller liknande. När jag sökte jobbet i Östhammar visste jag ingenting om orten och skrev en ganska allmän ansökan som inte var ett av mina bästa verk. Men rekryterarna såg någonting där och kallade mig till intervju. Det var ovanligt få sökande, runt 20 stycken vilket jag tyckte var märkligt tills jag fick en uppgift att göra tills intervjun. Jag skulle skriva en artikel på engelska utifrån ett dokument. Sluthantering hade det stått i annonsen. Sluthantering av kärnavfall fick jag då veta, då förstod jag varför så få hade sökt sig dit, villiga att bosätta sig vid Forsmarks fot.

Det var sen vår när jag tog tåget först till Uppsala. Komplett förvirrad eftersom skyltningen var dålig, missade jag bussen. Som tur är hade jag marginal och det gick en senare buss där jag fortfarande hann. Bussresan ut dit var fin, det är väldigt vackert att åka ut dit med massor av småkyrkor och ängar. Av Östhammar minns jag inte mycket. Det är svårt, städerna flyter liksom ihop. Jag hade en timme till intervjun och gick därför till biblioteket (såklart). Ett väldigt litet men mysigt bibliotek var det.

I alla fall, jag minns inte mycket av intervjun men jag minns att den gick ganska bra. Det var ett par personer med. På vägen hem ringde telefonen – jag blev kallad till en ny intervju men mer om den i något annat inlägg. Hursomhelst fick jag inte jobbet men det var skönt att få veta att den som fick jobbet verkligen hade brädat mig med många hästlängder.

Själva bibliotekskortet tycker jag är väldigt intressant. Det är ett vackert svartvitt foto över havet, då Östhammar är en kustkommun tycker jag att detta representerar det regionala. Dock så är det inte särskilt specifikt, det kunde vara vilket hav som helst . Eller så kanske det föreställer en klippa som är speciell för just kommunen. På bibliotekskortet har man även tagit med kommunlogotypen och det framgår tydligt att det är ett lånekort av något slag. Den starkröda färgen tillför styrka till kortet, om det bara hade varit svartvitt hade jag blivit direkt uttråkad. Däremot, den röda skylten längst upp till höger tillsammans med bilden för mina tankar till anti-nazism-affischer. Åtminstone känns det inte som det gulliga ”livskvalité” utan ser ut att vara ett hårdare ord. Men jag ger kortet en klar femma, det är snyggt och har en bra balans mellan text och bild.

[polldaddy poll=5041992]

En reaktion på ”Östhammar

Kommentarer är stängda.