Hallsberg

Hallsberg var också ett av våra stopp på vår lilla bibliotekskortsturné. Vad finns det då att säga om Hallsberg? Inte särskilt mycket och ingenting direkt minnesvärt. Det var en regnig dag, när det under vår första dag hade varit strålande sol och över 25 grader varmt. Vi köpte varm choklad och kanske kaffe på ett konditori för att värma oss. Där köpte vi även några bakelser som vi åt till efterrätt i Vingåker. En bild på biblioteket ser ni här nedanför. Ett ganska anonymt litet kommunbibliotek.

Biblioteken i Hallsberg

På Hallsbergs kommuns bibliotekskort finns det en bild av Bergööhuset. Det är en ganska fin bild, förmodligen taget under våren eller sommaren. Kommunvapnet finns där och smälter in bra färgmässigt i bilden, eftersom där redan finns gulaktiga toner. Teckensnittet som har hen har valt är enkelt och samma färgton som på huset för att matcha. Detta kan man dock fråga sig om det är en bra idé då gult är en väldigt svårläst färg. Ett medeltrevligt kort enligt mig (Kristin). Bergööska huset finns enligt kommunhemsidan på Östra storgatan 5. Det är ett handelshus från 1800-talet och Hallsbergs konsthall finns numera där. Det går även att hyra en lokal i huset. Så vad har det med bibliotekskortet att göra? Biblioteket ligger ju inte i huset. Är Bergööska huset det finaste som Hallsberg har att visa upp? Kanske är huset ett hus som alla Hallsbergsbor känner till? Kanske är huset det mest kända Hallsberg har? Eller så är det någonting regionalt med huset – att det är en särskild sorts arkitektur som bara finns här.

[polldaddy poll=4930217]

Läs även andra bloggares åsikter om , ,