Bibliotekskort som tatuering?

Jag har överdoserat på LA Ink. Och efter att ha sett mer än en person skaffa en hyllning till sin hemort började jag fundera. Om jag skulle skaffa en tatuerad hyllning till min hemort och alla de orter jag bott på hur skulle det då se ut. Min uppväxtort är enkel – en björk eftersom Umeå är björkarnas stad. Örebro där jag bor nu representeras av antingen slottet eller svampen. Även om det vore snyggt med ett slott som tatueringen tror jag ändå att svampen blir en bättre tatuering. Men sen blir det svårt. Vad symboliserar Sköldinge, Kristianstad och Härnösand?

Då fick jag en idé. Varför inte tatuera in bibliotekskorten för varje stad. Umeås skulle bli en fin fin tatuering och Kristianstad också, trots eller tack vare sin barnslighet. Örebro har ju slottet eller universitetsbiblioteket som också är fint. Ju mer jag tänker på det desto mer känner jag mig säker på att universitetsbiblioteket blir bäst som tatuering för Örebro. Detta för att den större delen av min eftergymnasiala utbildning har jag haft i just Örebro och det kan ju vara trevligt att visa upp. Då är det bara Sköldinge och Härnösand kvar. Sköldinge har ju inget eget bibliotekskort – Katrineholm – Woho- Blå standardram och kommunvapen. Härnösand har ingen ram men en hel drös med symboler. Jag har med hjälp av (Photoshop) försökt göra en enhetlig bild av alla bibliotekskorten som representerar de ställen jag bott på. Och bara för att Flen faktiskt ligger närmare Sköldinge än Katrineholm och för att kortet är så fint tar jag med det också kanske.

Min nästa tatuering?

Om det finns någon konstnär som läser det här och som har en bättre idé på hur dessa skulle kunna bli en tatuering så tar jag gärna emot förslag. Tatueringen blir i så fall av någon gång efter att jag har fått jobb och sparat ihop de slantar som behövs. Vem vet, kanske lagom till bloggens 1-års jubileum.

Och för er som inte vet.

Det här är svampen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 reaktioner på ”Bibliotekskort som tatuering?

 1. Lars Nellde skriver:

  Hej! Pro primo-det är ett sällsynt gammalt lånekort från biblioteket i Katrineholm du visar upp. Logga in på:
  http://opac.katrineholm.se/pls/bookit7/pkg_www_misc.print_index?in_user_id=opac-k-e
  så får du se det senast. Som i och för sig är sex år gammalt.
  Pro secundo- Det känns som en förlegad idé att överhuvudtaget ha bibliotekskort. Dels därför att det inte behövs mer än för de som inte har t.ex. körkort eller kan sitt personnummer. Dessutom kostar det en hacka och vem vill ha fler kort i plånboken. Vidare bör vi sträva efter ett gemensamt (kort eller inte) för hela landet.
  Pro tertio- sóm marknadsföringsåtgärd är det perngar i sjön.

  Fridens
  Lars Nellde/bibliotekschef Katrineholm

  • Elizabet Westerlund skriver:

   Hej!

   Jo, vi är medvetna om att det är ett gammalt kort men vi har inte haft möjlighet att åka till Katrineholm igen och införskaffa det ”nya”.
   Måhända förlegat men jag anser i alla fall att det är intressant, om inte annat som ett tidsdokument. I framtiden kommer vi antagligen inte behöva några kort och då är det bra att det finns samlingar. Tendensen är ju att fler län går ihop till ett enda kort.
   Jag tror inte Kristin ser det som en marknadföringsåtgärd.

   Mvh Elizabet Westerlund

Kommentarer är stängda.