Finspång

En lördag i mars 2008 var Kristin på besök  i Norrköping. Hon hade just fyllt år vilket såklart skulle firas. Denna gång firade vi genom att jag (Elizabet) överraskade Kristin med en exklusiv reda till exotiska Finspång för att skaffa bibliotekskort där. Jag hade till och med frågat min vän Martin som är uppvuxen där vad som finns att titta på i Finspång. Hans svar var att det inte fanns någonting värt att titta på.

Kristin i Finspång

Elizabet i Finspång

Biblioteket var litet men mysigt och vi hade en trevlig pratstund med bibliotekarien angående Library Lovers-kampanjen som pågick just då. Efter att ha skaffat korten och sett oss omkring lite blev vi hungriga och bestämde oss för att äta något. Vi hittade ett café i en shoppinggalleria och beställde varsin macka. Elizabet tog en räkmacka och Kristin tog en köttbullsmacka. Resultatet var dock räkor respektive köttbullar med lite bröd till. Några av köttbullarna fick till och med följa med tillbaka till Norrköping och tjäna som frukostmackor.

Köttbullsrester

Så här ser biblioteket ut från ena utsidan. Med andra ord ett ganska typiskt småstadsanonymt bibliotek.

Biblioteket

Du kan gilla Finspångs bibliotek på Facebook och det finns en blogg där det skrivs om vad som händer på biblioteket och där nyinkomna böcker listas.

Biblioteket i Finspång

Kortet är grått med en röd ram istället för den vanliga blå ramen. Vad ska vi tycka om typsnittet på Biblioteket. Förutom kommunvapnet finns det också en bild på något som ser ut som en kyrka, från Finspång. Från samma vän nämnd ovan vet vi dock att det är någon slags ”paviljong” eller stenhus som är ett ”besöksmål” i Finspång. Detta ger kortet en lokal anknytning vilket är positivt.
För mig (Kristin) dras kortets helhetsbetyg ned av typsnittet men kortet är ändå finare än andra kort med standardramen. Jag (Elizabet)tycker att teckensnittet och ramen livar upp kortet något men det är ändå ganska grått.

[polldaddy poll=4756549]