Mjölby

Från Motala letade vi oss sedan fram till Mjölby. Biblioteket var inte helt lätt att hitta så vi fick fråga oss fram från en mack. Trots noggrann planering av resan så visade det sig att vi hade kommit dit när biblioteket var stängt. Vi valde mellan att fortsätta och återkomma eller att stanna kvar en timme. Vi beslutade oss för att äta vår medhavda lunch där framför biblioteket sittande i fontänen trots att vi borde ha varit proppmätta efter glassen i Söderköping. Efter vi hade ätit passade vi även på att doppa fötterna då det var en väldigt varm dag. Tyvärr inte en alltför smart idé då det låg krossat glas i den lilla poolen.
Biblioteket vill jag minnas var ganska fint med sin inglasade entré, det verkade ganska uppfräschat. Biblioteket har även en egen facebook-sida: klicka här för att komma till den.

Mjölby bibliotek och stadshus

Solbränd Elizabet med dålig hårdag vid fontänen

Kristins fötter

Mjölbys bibliotekskort ser inte alls ut som ett bibliotekskort. Det är en bild på träd och ett vattendrag. På kortet står det: Lånekort. Biblioteken i Mjölby kommun. Jag (Kristin) tycker att kortet är fint men att knytningen till bibliotekskort är lite svag. Antagligen är det en miljö från Mjölby kommun, målad av en lokal konstnär vilket i alla fall ger den lokal förankring. Dock är miljön inte på långa vägar unik, så det kunde lika gärna ha varit ett kort från vart som helst i Sverige. Det är ganska likt Värmlands bibliotekskort kan jag tycka (Elizabet).

Biblioteken i Mjölby

[polldaddy poll=4302711]