Kristianstad

Före jag träffade Betzy, flyttade till Örebro och började samla på bibliotekskort studerade jag ett tag i Kristianstad. Det var ett år efter att jag hade gått ut gymnasiet och jag trodde att jag skulle bli lärare. Det var första gången jag bodde utan mina föräldrar. Jag hamnade i ett hus med fem andra mer eller mindre unga personer. Kristianstad var en mysig stad med många fina gamla hus och en jättefin simhall. Våren var väldigt vacker men det året som jag bodde där var vintern ett skämt. Ett väldigt tunt lager med snö kom och gick.

Kortet i detta inlägg är det kort som jag använde i Kristianstads stadsbibliotek. Jag kommer ärligt talat inte ihåg mycket alls av biblioteket men jag vet att jag var där i alla fall några gånger. Desto mer var jag i högskolans bibliotek. Om det kommer jag mest ihåg att det var fint och att där fanns flera spiraltrappor. Lånekortet till högskolans bibliotek var universitetskortet som även gick till datasalar. Det kortet lämnade man tillbaka när man slutade plugga så jag har ingen som helst aning om hur det såg ut. På högskolans bibliotek började jag läsa Harry Potter. Året var 2003 eller 2004.

Jag tycker att kortet har fina färger. Svart, fungerar alltid kombinerat med en gulorange färg. Att det är ett bibliotekskort framfår tydligt och jag tycker om typsnittet. Det är lite roligt men ändå läsbart. Sen går det lite utför när det gäller kortets utseende. Illustrationen som består av streck och klumpar är enligt mitt tycke obegriplig. Jag har nog sett fulare faktiskt men fin, njae. Baksidan av kortet lämnar ledtråd som jag följde upp. Det står ”läsare” Håkan Berg. Tack vare Google vet jag nu att Håkan Berg är en konstnär som föddes i Kristianstad och lokal anknytning av något slag är ju vanligt på bibliotekskortet. Jag antar att illustrationen ska föreställa läsande människor. Döm själva.

Biblioteken i Kristianstad

 

[polldaddy poll=4272052]

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 reaktioner på ”Kristianstad

  1. Kristina Hedberg skriver:

    Jo, det gör det kanske och ibland har barn försökt ”förbättra” kortet. Fast jag gillar det och har man sett annan konst av Håkan Berg så förstår man mer… Färgen är härlig och ovanlig på lånekort. Jag jobbade tidigare i Kristianstad på biblioteket så jag är väl lite jävig.

    • Kristin Stenberg skriver:

      Va roligt med kommentar från någon med anknytning till biblioteket. Sånt uppskattar vi. Lyckligtvis behöver inte alla tycka likadant. Får kanske leta upp hans konst för ökad förståelse.

Kommentarer är stängda.