Motala

Efter att vi ätit hos proppmätta på glass i Söderköping och badat fötterna i fontänen i Mjölby satte vi oss i vår fina hyrbil igen och körde mot Motala. Vägen dit var utritad på en enirokarta men kartan visade sig vara opålitlig. Någonstans körde vi fel men helt plötsligt uppenbarade sig skylten bibliotek framför oss. Våren 2010 gjorde även jag (Elizabet) ett återbesök då jag fotograferade mina vänner i Kören Stön på deras uppträdande.

En liten hint om kommande inlägg kanske ni kan få från denna bild.

Del 1

Del 1

Själva kortet är har en relativt enkel design. Det framgår genom texten klart och tydligt att det är ett lånekort och vilken kommun som kortet hör hemma i. Bilden för dock inte tankarna till bibliotek. Det första intrycket som vi fick av det var att de lite liknar en pizzameny och vår tanke var att skriva ett inlägg med en sådan liknelse. Efter att ha analyserat lite mer skulle bilden mer troligt hittas på en meny för en restaurang vid kusten som kanske specialiserar sig på fisk. Några tillräckligt bra bildbevis för något av förslagen har vi dock inte kunnat skrapa fram. Det går även att ställa sig frågande till kommunlogotypen som snarare konnoterar Norrland och midnattssol än Motala.

Jag (Kristin) tycker att det inte är ett av de fulaste korten men så där jättefint vet jag inte heller om jag tycker att det är. Elizabet anser att det ligger på den lägre delen av skalan då det är lite väl fantasilöst. Båtar och vatten är inte unikt med Motala, det finns gott om havs-och sjökommuner som har snyggare kort på det temat.

Motala Bibliotek

Motala Bibliotek

[polldaddy poll=4150883]

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 reaktioner på ”Motala

  1. Evelina skriver:

    Jag kan glädja er med att Motala har fått nya kort nu, likt det förra men med mer färg och uppdaterad logga. Jag kan upplysa er om att ”solen” inte är en midvintersol utan en illsutrering av solfjädern Baltzar von Platen planerade Motalas stadsbyggnad efter. Gatorna var rundade mot vattnet med tvärgående raka gator, precis som på en solfjäder. Denna gatsträckning finns kvar än idag! Solfjädern är fortfarande Motalas logga, vilket jag tycker passar ypperligt.

    • Elizabet Westerlund skriver:

      Aha! Vad kul att du hittade hit och ville kommentera. Det är inte så ofta vi får svar på våra frågor om bibliotekskorten i de olika kommunerna. Men då hade det i alla fall en regional anknytning även om den kanske inte var lätt att se för någon som inte är från Motala.

Kommentarer är stängda.