Första veckan som informatör

För en vecka sedan började jag arbeta som informatör i Norsjö. Det känns som jag har varit här en månad. Under den gångna veckan har jag försökt lära mig namn, hur kommunen är uppbyggd och sätta in mig i var saker finns. Jag har satt mig in i ett nytt CMS-system, gjort kommunbladet inför december, gjort rabattkuponger för de nyinflyttade samt skickat välkomstbrev till dem. Jag har lärt mig programmera den digitala skärmen på huset, hur man gör inköp  och hur man lägger in evenemang i Outlook. Jag har börjat få idéer för vad vi behöver arbeta med, projekt som känns riktigt roliga.

Det fascinerande är att det känns helt naturligt. Inget av de saker jag hittills har gjort har känts särskilt konstiga. Människorna här är väldigt trevliga och hjälpsamma. Folk har erbjudit sig att hjälpa mig med olika saker, skjutsat mig när det varit riktigt kallt ute. Exempelvis har jag fått en sängmadrass av en kvinna tillsammans med en kartong full av plantor och sängen finns nu i förrådet till min nya lägenhet. Min nya lägenhet är fantastisk. En tvåa på sjuttio kvadrat med diskmaskin, ett riktigt kök, badkar och en liten altan. Det kommer bli vackert att bevittna vintern och sommaren där. Folk verkar så avslappnade. På den lokala pizzerian och Frasses sitter man i fleecekläder eller skoteroverall.

Jag tror att jag kommer att trivas bra här. Jag trivs här nu, till och med när jag sitter på mitt lilla övernattningsrum på Vuxenskolan. Det är kallt som tusan men det är snö utan slask och det är tyst.

2 reaktioner på ”Första veckan som informatör

  1. Nathalie skriver:

    Följt din blogg ett litet tag nu. Jättestort grattis till jobbet! Och ännu större grattis till att du trivs!

    • Elizabet skriver:

      Tack så mycket! 🙂 Får se hur det känns när den ”riktiga” går på sin ledighet…

Kommentarer är stängda.