Stockholms bibliotekskort v.s. IKEA Family

I en av kommentarerna om Stockholms bibliotekskort togs likheten med IKEAs familykort upp så jag tänkte att det kunde vara passande med en liten jämförelse.

IKEA

Som ni kan se är båda korten röda och genomskinliga med vit text. IKEA har valt ett lite rakare typsnitt. Texten på IKEAkortet tar dessutom upp nästan hela kortet. Avståndet mellan texten och kortets ytterkant tycker jag är lite för litet. Designen hade gärna kunnat få vara lite luftigare. Jag undrar varför IKEA valde att göra ett rött kort när de färger som främst förknippas med IKEA är gult och blått.

Stockholmskortet i repris

Se Stockholm

Slutsats: Bibliotekskortet är helt klart snyggare.

Idé. Bibliotek på IKEA. Det vore kanske något?

[polldaddy poll=3933283]

2 reaktioner på ”Stockholms bibliotekskort v.s. IKEA Family

  1. Anna-Stina skriver:

    Typsnittet på Stockholmskortet heter Biblio och det är särskilt framtaget av och för Stockholms stadsbibliotek. Det används på allt från affischer till skyltar och bibliotekskort. Det ska vara både tydligt, tillgängligt och välkommnande. Visst är det snyggt!

Kommentarer är stängda.