Umeå

Umeå är den stad som jag (Kristin) är uppväxt i. Biblioteksminnen finns det gott om även om många är suddiga och oklara i kanterna. Att det ska vara så svårt att komma ihåg sin barndoms biblioteksupplevelser.

Grubbebiblioteket 

Biblioteksminnen finns det många av. Mitt första bibliotekskort tror jag var en inplastad papperslapp. Jag har vaga minnen av skolutflykter till närmsta biblioteket men kan inte komma ihåg om det var redan under lågstadiet eller i mellanstadiet. I alla fall så gick turerna då och då till Grubbebiblioteket som fanns i närheten av Grubbeskolan. Min högstadieskola. En hel del raster har tillbringasts på det biblioteket och där kom jag för första gången kontakt med många favoritförfattare. Bland annat Carina Rydberg genom Den Högsta Kasten. Jostein Gaarder med Sophies Värld och Spelkortsmysteriet var en ungdomsfavorit. 

Östra Gymnasiet 

När jag sen gick på gymnasiet så lånade jag böcker på det biblioteket. Det var där som jag fick syn på, läste och lånade Det här är inte en bok av Linda Skugga. Flera år senare fick den boken och Linda Skugge en roll i Ordkrig i Norrköping. Men det är en helt annat historia som hör hemma i en annan blogg. 

Umeå Stadsbiblioteket 

Naturligtvis finns det även ett stadsbibliotek i Umeå. Jag försöker komma på om jag någon gång har varit där på sagostund eller liknande. Jag har för mig att jag i alla fall har suttit i en stor sittmöbel som säkert passade utmärkt till sagostunder. Böcker har lånats i mängder, speciellt under sommarloven. Några år lånade jag även väldigt mycket cd-skivor och några enstaka filmer.

Vännäs

Även bibliteket i Vännäs hör till Umeåregionens bibliotek. Jag blev därför något besviken när jag inte fick skaffa nytt kort efter att min föräldrar flyttat från Umeå till Vännäs. Bibliteket är i alla fall litet men utbudet på böcker är bra och personalen är väldigt trevliga och servicevänliga.

Umeåregionens bibliotek

Nu till själva kortet. Jag tycker att det är enkelt och stilrent men samtidigt lite roligt. Jag tycker att det hör till de bättre korten och det har absolut ingenting att göra med att det är Umeås kort. Jag vet att det har sett annorlunda ut innan men kan inte minnas hur det såg ut eller vad som hände med mitt gamla kort. 

Umeås bibliotekskort finns också i en ungdomsvariant. Det ser likadant ut men bakgrunden är röd. 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

[polldaddy poll=3521415]

2 reaktioner på ”Umeå

Kommentarer är stängda.