Finalen

Utöver plugg och lite jobb den senaste tiden har det mycket av arbetet och tiden gått åt till Kaosföreningen i Scenpoesi. Igår hade vi nämligen vår stora final där vi tog ut Östgötalaget som ska tävla för oss i SM i Poetry Slam.

Lördagen grydde och ju mer tiden gick desto mer kaos. Som en Kaosförening insåg vi att det var en del vi hade glömt och missat vilket resulterade i många telefonsamtal under dagen tills allting var ordnat. Jag fick panikgöra diplom, någon annan fick fixa växel och någon annan fick panikordna priser . En kille jag jobbat lite för ringde mitt i alltihop och hade lite problem, sen skulle jag hämta en vän på stationen. Ingen lugn och ro men jag fann någon slags glädje i att vara upphetsad som ett litet barn inför julafton.

Vi var sex nervösa och grymma poeter som gjorde upp och jag var grymt nervös. Vi fick en publik över förväntan med 36 betalande gäster och Kung Henry var grym som alltid. Sedan var jag lite extra nervös på grund av vissa i publiken vilket såklart gjorde allting ännu mer spännande.

Tävlingen var verkligen en nagelbitare, de som fick höga poäng i första omgången fick lägre i den andra vilket gjorde att ingen visste hur det skulle gå. Det blev några skrällar när några oförtjänta låga poäng och en underbar skräll när vår nykomling Anna knep en andraplats. Fram till att laget presenterades hoppades jag, men jag hamnade 1.1 poäng ifrån.  Som den goda förlorare jag är så ger jag stort grattis till Bjarne, Jon, Johan och Anna.

Samtidigt är det lite bittert. Jag har hållit på med Poetry Slam i fem år nu, vunnit två poetry slam och kommit till final en enda gång – denna gång. Detta var det bästa chans jag hade att komma med i laget och det blev inget i år heller. Men jag tror jag har möjlighet att lyckas på andra sätt framöver… Samtidigt är det skönt att veta att jag kan åka till SM och bara njuta av evenemanget – utan att behöva fixa och ordna. Vi ska göra en grym hejaklack för Östgötalaget i alla fall.

Ett stort tack till Kafé Strykjärnet, Kaosföreningen, Kung Henry, poeterna och alla som var med och hjälpte till!