Retrohoarder blir företag!

Under hösten har jag studerat Design och Kläder A vid Umeå universitet. Det började som en tjänstledighet från mitt arbete som kommunikatör på Nordmalings kommun men i september tog jag beslutet att säga upp mig från min fasta anställning. Det är ett beslut som har vuxit fram under en tid men det var när jag möttes av dessa nya intryck som jag insåg att det var dags att hoppa ut i det okända.

Under kursens gång har vi studerat skissteknik, idéprocess, mönsterkonstruktion, sömnadsteknik och mycket mer. Det har inte alltid varit enkelt och jag är långtifrån fullärd med någonting jag insåg under hösten är att detta är någonting jag vill arbete mer med – att omvandla vackra tyger från äldre tider till plagg och användbara vardagsföremål. Det är någonting jag brinner för och om det är någonting jag har lärt mig tidigare så är det att om man brinner för någonting så måste man försöka göra någonting av den passionen. Jag har för många idéer på plagg som bara ligger och väntar på att bli skapade.

Så – strax före jul skickade jag in min ansökan om FA-skattsedel till Skatteverket och har under högtiderna suttit och skrivit på en affärsplan för min verksamhet. Nu förra veckan damp den slutligen ned – beslutet som säger att jag återigen är egenföretagare! Jag drev nämligen enskild firma inom grafisk formgivning 2009-2013 men det kändes inte som min grej – det var inte där passionen fanns. Nu känns det dock som att jag äntligen har hittat rätt. Eftersom jag redan hade ett ”varumärke” med namnet Retrohoarder kändes det naturligt att det ska bli företagets namn.

Detta betyder dock inte att jag lämnar kommunikatörsbranschen – det är en fantastisk yrkeskategori där jag känner att jag har mycket kvar att ge ännu. Jag söker fortfarande efter en ny tjänst. Dock vill jag med mitt nya företag få chansen att verkligen arbeta passionerat med ett av mina stora kreativa intressen.

Du kanske redan ser att det har hänt någonting med hemsidan – jag jobbar för fullt med att uppdatera den så den är anpassad till företaget. Jag har påbörjat en portfolio-sida med bland annat bilder på plaggen från min slutkollektion från Design & Kläder A. En facebook-sida är också på gång – håll utkik.