Paris

När jag fyllde 30 blev det klart att jag skulle få en resa i 30-årspresent av min sambo. Min dröm var att åka på livekonsert utomlands och jag upptäckte att franska elektrobandet Yelle spelade i Paris i oktober.

Sagt och gjort – vi bokade och åkte till en av mina favoritstäder. Denna gång valde vi att bo på ett hotell vid foten av Sacre Cœur i Montmartre, ett av mina favoritområden. Vilket visade dig vara ett partyområde. Eftersom jag inte var inne på vintage de två andra gångerna jag varit där såg jag fram emot riklig shopping.
Resan klipptes snabbt av när det visade sig att vår gemensamma resväska försvunnit med allt viktigt innehåll, inklusive oersättliga kläder. Så vi tillbringade dag ett med att hitta en butik som säljer kläder och toalettgrejer. Detta gjorde vi på Tati – en serie butiker med allt från brudkläder till schampo och paraplyer. En billig men uppskattad butik som jag kan rekommendera när ens väska försvunnit och inga vintage-butiker är öppna.

Paris visade sig vara lite svår och svårflirtad som vintage-stad. Butikerna är utspridda över hela stan och inte i kluster som i många andra städer. Jag följde till stor del denna guide av Emmas vintage med stöd av lite egna sökningar. Emmas vintage i Paris

Mina personliga favoriter bland dessa är framförallt Marché aux puces de la porte de Vanves. En otroligt häftig marknad med gamla möbler, skivor, bestick – ja allt mellan himmel och jord. Samt en hel del kläder. Jag lyckades köpa tre syntetklänningar för billigt – som sen visade dig vara svenska varumärken. Jag prutade då en kedja var trasig.

Mitt bästa fynd gjorde dock att jag gick till slutet av marknaden och hela vägen in till stadsdelen igen för att hämta kontanter. En fantastisk skinnväska av märket Lancel. Inte för att jag är tokig i varumärken – men den var så vacker – n’est-ce pas?