Umeå Retromarknad

Äntligen blev det dags för årets Retromarknad i Umeå. Tog ut extra pengar och blev inte besviken.

Möttes först av en enorm kö som nästan gick till posten. Tog kort när vi kommit halvvägs.

IMG_0855.JPG

Väl inne tog det lång tid att titta på allt fint. Just denna dag var jag på jakt efter burkar och förvaring samt det vanliga – kläder och keramik.

IMG_0858.JPG

Det blev mestadels vackra IRA-burkar. Hittade flera vackra exemplar. Såg även några av de jag har hemma redan.

IMG_0860.JPG

Min käresta spanade in att det fanns keramik av samma konstnär som jag har hemma – Tomas Anagrius. Vilket visade sig stämma (fatet plus vas till höger). Den lilla vasen är onekligen lik hans verk men det stämmer inte riktigt. Gjord hos Alingsås keramik även den fast med signatur AS, något vi inte har hittat info om. Den vänstra köpte jag pga coolheten.

IMG_0862.JPG

I klänningsväg hittade jag en skjorta och två klänningar.

Otroligt nöjd med evenemanget! Sedan stötte vi in i Karin som bjöd oss på spontanfika på sin fantastiska balkong.