Loppishelg

Efter att ha jobbat på lördagen tog jag måndagen ledigt och tog en loppistur i Vännästrakten. Vi började med Opal – fint som alltid. Sedan tappade jag räkningen. Vi var ute i Vännäsby, ute på vischan i olika ladugårdar. Tyvärr inga fynd. Loppisarna vi besökte var mest barnkläder och rent skräp. Vissa av dem var kanske nåt någon gång i tiden…

20140722-192745-70065284.jpg

Lampfötterna fyndade jag för en tia styck söder om Vännäs. Sedan tog vi en tur efter ett tips till Rödåsel och antikaffären. Och den blev vi fullständigt kära i! Vackra möbler, kvalitetsporslin. Jag köpte två par gardiner, från 60-talet och 70-talet. Och! I kassan såg jag ett bekant ansikte – inte annat än Underbara Clara! Så jag skakade hand med henne och utbytte några ord med en fellow loppare.

20140722-192744-70064878.jpg

I Rödåsel hittade jag detta nostalgiporslin – det som farmor och farfar hade hos sig i torpet. Minns hur vi satt och åt palt och tittade på mönstret. Sen såg jag plötsligt mönstret överallt på fler loppisar. I rött, blått, ja alla möjliga kombinationer.

20140722-192746-70066104.jpg

På måndag åkte vi en tur till returcentrum i Ume. Sällan man är hemma så tidigt så det går att åka dit. Hittade likadana vinglas som jag slagit sönder. Köpte även ett gulligt trekantigt tyskt fat. Skadat, men mönstret såg ut som en tavla.

Vi tog en tur till Mattex och sedan till John Kellys sommarantik i Holmsund. Herre vad fina saker. Det roliga är att jag har fått med Johan, han vet vad jag gillar och letar efter. Till slut for vi hem från Holmsund med min allra första Stringhylla! I bra skick och allt.