Lyft Musikhjälpen!

För ett år sedan hade jag nyligen börjat på mitt första informatörsjobb. Någonting som gjorde mina bra dagar ännu bättre var att jag var en av få personer på kontoret med högtalare vilket gjorde att jag kunde spela musik och radio hela dagarna. Det gjorde jag också, så mycket jag orkade. Ungefär vid den här tiden var det också dags för Musikhjälpen – ett enormt evenemang som syns både på TV och hörs i radio – fyllt av musik och andra happenings. Pengarna går oavkortat till en massa bra saker. Jag följde programmet slaviskt både dagar och nätter och skänkte de pengar jag kunde.

Nu är jag i en annan sits – jag har inget jobb att gå till men det ger mig ändå möjlighet att lyssna på Musikhjälpen tills öronen nästan kräks av för mycket intryck. Vilket egentligen är fantastiskt, att jag kan göra det. Långtifrån alla har jobb att gå till och runtom i världen finns unga flickor som aldrig ens får chansen att gå i grundskola, än mindre universitet. De får därmed inte ens chansen att komma ut i arbetslivet och kan inte försörja sig själva. Även i år skänker jag det jag har möjlighet till, trots att jag inte har det fett.

Därför gör jag i enlighet med Lyft Musikhjälpens initativ nu ett inlägg där jag försöker dra mitt strå till stacken. Ett blogginlägg för att just du ska läsa detta. Du har 50 kronor att ge, nästan oavsett i vilken sits du är. 50 kronor ger böcker och pennor för en hel skolklass i de fattigaste länderna. Köp det istället för en ful prydnad till någon släkting som inte ens bryr sig. Du kan göra skillnad och hjälpa människor ut ur fattigdom.