Ydre

Ydre bibliotekskort är ett av de första kort som vi fick skickade från biblioteken i Östergötland. Varför kan ni läsa om i detta inlägg. Kortfattat handlar det om att Östergötland nu ska ha ett gemensamt kort. Därför har vi tyvärr inte besökt Ydre även om det fanns planer på att göra en Östgötaturné för något år sedan.

Ydres bibliotekskort

Ydres bibliotekskort

Dessvärre tycker jag (Kristin) att Ydres bibliotekskort mest känns som en snoozefest. Standardutseende utan en blå ram. Boken, jag tror i alla fall att det ska föreställa en bok känns konstigt nog malplacerad på grund av eh, teckningen på dess framsida. Det är bra att det tydligt framgår att det är ett lånekort för ett bibliotek. Jag trodde inte att det var möjligt men bibliotekets hemsida är värre än kortet.

Elizabet tycker också att kortet är väldigt tråkigt. Det finns ingen ansats till någonting kreativt och man har dessutom valt att ha streckkoden på samma sida som informationen – vilket är ovanligt och lite konstigt. Ydre kommunbibliotek förekommer två gånger på kortet vilket känns helt onödigt. Troligen försökte de ”göra det lite roligt” genom att använda wordart och böja texten runt boken. Boken med den konstiga framsidan känns otäck, lite som något märke för någon läskig kult eller sällskap av något slag. Kortet kan få lite poäng för att det i alla fall är tydligt och att man har lämnat den blå ramen, max 2 av 5 stjärnor blir det för min del.

Det nya kortet tycker vi är en klar förbättring.

[polldaddy poll=5618756]

En reaktion på ”Ydre

  1. Elisabet Saxholm skriver:

    Jag tror att en förklaring till kortets utseende är på sin plats!
    Det är naturligtvis billigast tänkbara kort – vår budget tillåter inte utstvävningar, dessvärre. Hade vi haft råd med ett exklusivare kort så hade det varit roligt. Men – kortet fungerar…
    Bokomslaget i loggan kommer från en schablon som finns på en av pelarna inne i biblioteket. Schablonen har man funnit på ett tapetmönster i samband med byggnadsinventering i kommunen och det visade sig inte vara så dyrt att lägga in den på lånekortet. Den som besöker biblioteket ser schablonen och förstår sambandet.

    Hade vi haft råd med ett exklusivare kort så hade

Kommentarer är stängda.