Karlstad

Det var en sommar och en husvagnssemester med mina föräldrar. På alla nya ställen vi kom till var jag tvungen att besöka biblioteket för att skaffa bibliotekskort. Vi stod några få nätter på en havscamping i Karlstad. Jag minns att jag joggade lite. En eftermiddag eller förmiddag var vi inne i Karlstad för att titta i lite affärer. Vi parkerade bilen i närheten av biblioteket. Det blev ett kort besök som olyckligtvis, med tanke på denna blogg inte lämnade så stora intryck.

Här borde det finnas ett kort från i alla fall campingen men jag hittar inte igen dem på datorn. Så därför lånar jag istället en bild på Sola i Karlstad av mina kompis Tess Hansen.

Kortet finns att beskåda i Betzys inlägg om Molkom. För hela Värmland har jag tråkigt nog samma kort. På kortet ser vi några träd, en väg och ett vattendrag.  Jag håller med Betzy om att skuggningen på texten är ja, kanske inte läskig men mera osnygg säger jag nog. Ett bibliotekskort behöver inte ha texten bibliotekskort på sig för att man ska förstå att det är ett bibliotekskort men någon variant av bibliotek bör förekomma för tydlighetens skull. www.bibliotekvarmland.se är ett exempel på det.

Hemsidan för biblioteken i Värmland är en väldigt trevlig hemsidan. Startsidan talar om vad som händer på de olika biblioteken och innehåller länkar till betygsatta böcker, de olika biblioteken och annan relevant information. Det är dessutom lätt att hitta sökfunktionen vilket är uppskattat. Bakgrunden till hemsidan är rolig, vacker och relevant till en bibliotekshemsida utan att vara ett störande moment.