Västerås

På vägen tillbaka från Uppsala passade jag på att stanna några timmar i Västerås för att skaffa bibliotekskort där. Västerås bjöd på ett grått och lite regnigt väder när jag klev av bussen. Att hitta till själva biblioteket visade sig vara rätt så knepigt.  Väl framme blev jag lite imponerad av det lilla jag såg.
Västerås stadsbibliotek

Till utseendet är det inget speciellt egentligen med kortet från Västerås. Det är enkelt men lite tåkigt i mina ögon. Färgen är faktiskt det mest positiva med kortet enligt mig. Den första bilden gör dock inte färgen rättvisa. Kortet från Västerås stadsbibliotek är lite speciellt. Till en början ser det rätt så normalt ut men snabbt upptäckte jag att kortet är böjbart. Se och häpna.

Flexibelt.
 

Så här ska man inte kunna göra med ett bibliotekskort. Eller?

 

 

 

 

 

Eftersom jag älskar listor kommer här två stycken. En med fördelarna med ett böjbart bibliotekskort och en med nackdelarna.

Fördelar

  • Eftersom det är tunnare än vanliga kort tar det mindre plats i plånboken.
  • Det blir lite unikt och unikt är bra.

Nackdelar

  • Å andra sidan kan det hända att det lättare trillar ur plånboken eftersom det är tunnar.
  • Och tänk om man skulle råka böja det för mycket så att det går sönder.

[polldaddy poll=4475058]

[polldaddy poll=4475063] 

Slutsats: Jag kan definitivt tänka mig att återvända någon dag för att undersöka biblioteket lite närmare och för att se hur det böjbara kortet fungerar i praktiken.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 reaktioner på ”Västerås

  1. Marie skriver:

    Som utflyttad Västeråsare sedan snart tio år har jag lite extra vurm för saker som de var förr och detsamma gäller bibliotekskortet: förr hade de en tupp som symbol och korten var gula. Har för mig att det blev uppståndelse när de ville byta men jag tror de flesta har vant sig nu, alla utom jag (som besöker biblioteket allt för sällan och lånar ännu mindre…).

Kommentarer är stängda.