Uppsala

I somras besökte jag min moster som bor i närheten av Uppsala. Naturligtvis passade jag på att skaffa bibliotekskort. På vägen till Uppsala stannade jag i Enköping för att skapa bibliotekskort där. Både i Uppsala och i Enköping fick jag hjälp av en ung kille. Det gjort mig förvånad eftersom de enligt min erfarenhet är rätt så sällsynta på bibliotek. Biblioteket i Uppsala såg jag inte så mycket av men efter det jag såg så sticker Uppsala stadsbibliotek inte ut på varken ett negativt eller positivt sätt.

Efter lite efterforskningar på nätet hittade jag några videoklipp på YouTube från Uppsala bibliotek. Men eftersom Elizabet tidigare har skrivit om den i sitt inlägg om bibliotek och sociala medier. Går jag inte in närmare på det i detta inlägg.

I övrigt är Uppsala en riktigt fin och mysig stad. Jag tog väldigt många bilder bland annat i den botaniska trädgården

Kortet för biblioteken i Uppsala kommun är ljuslila. Bilden föreställer en korp (tror jag) som står på en bok. Ju mer jag tittar på det desto mer tycker jag om det.  En korp får mig först och främst att tänka på Edgar Allan Poes berömda The Raven. Tillsammans med boken tänker jag på visdom och kunskap. (men det här är bara mina egna fria associationer). Utifrån min tolkning är det med andra ord en väldigt lämplig bild för att bibliotekskort.

Uppsala kommuns bibliotek

Uppsala kommuns bibliotek

[polldaddy poll=4366028]

Läs även andra bloggares åsikter om ,

3 reaktioner på ”Uppsala

Kommentarer är stängda.