Örebro stadsbibliotek

Örebro universitetsbibliotek är naturligtvis inte det enda biblioteket i Örebro. Det finns ett stadsbibliotek också. Just nu är det november och jag har utmanat mig själv genom att vara med i NaNoWriMo (national november writing month) så därför blir det här ett något kortare inlägg än vanligt.

Första gången jag besökte stadsbiblioteket i Örebro det var under den turné som jag och Betzy gjorde med vår folkhögskoleklass samt Emil Jensen och Ingela Wall. Den gången satt jag i publiken. Med oss var spjutet som vi hade fått av Emil och Ingela tidigare den dagen.

Vad jag vill minnas så hade jag redan då planer på att flytta till Örebro och avvaktade då med att skaffa bibliotekskortet för att slippa byta adress på kortet sen. I biblioteksbyggnaden finns även caféet Mummel och Mums där jag har fikat några gånger. En gång var jag där på Världspoesidagen och lyssnade på Bob Hansson. Eftersom jag har närmare till universitetsbiblioteket än till stadsbiblioteket har jag än så länge inte lånat så många böcker därifrån men några har det blivit. Senast en hög med böcker om hur man kan effektivisera sitt jobbsökande

Biblioteken i Örebro

På kortet finns det en bild av Örebro slott. Kortets överskrift är tydlig, Biblioteken Örebro kommun. Och så den obligatoriska kommunloggan. Det är en fin bild och slottet är ju nästan lika representativt för Örebro som Svampen är.

Här finns Örebro stadsbibliotek på Facebook

Läs även andra bloggares åsikter om ,

En reaktion på ”Örebro stadsbibliotek

Kommentarer är stängda.