Trollhättan

Vi har gjort ett undantag. Vår regel är att vi ska ha varit själva på alla orter där vi införskaffar våra kort men vi har valt att frångå detta. Vi har även skapat en ny kategori för detta – bibliotekskort special – för kort som inte är anskaffade på ”vanlig” väg. Varför göra undantag, kanske ni nu undrar?

Det kom ett mejl. Från själva bibliotekschefen Greg Church i Trollhättan som hade läst om vår blogg på ett par andra bloggar och sedan kom till oss. Han blev tydligen så imponerad av vår idé att han erbjöd sig att skicka bibliotekskortet till oss. Först tvekade vi – en regel vi håller hårt på är att åka till alla platser där vi skaffar kort. Sedan tänkte vi att eftersom ingen av oss har någon relation till Trollhättan och vi båda är arbetssökande är chansen liten att vi kommer att besöka denna lilla stad inom en snar framtid. Trollhättan finns dessutom kvar så det är mycket möjligt att vi kommer åka till biblioteket sen på en eventuell bibliotekskturné på västkusten och faktiskt aktivera korten.

Sedan var det såklart en rolig anekdot att kunna skriva om – att bloggen har börjat sprida sig bland vår målgrupp vilket vi såklart tycker är jätteroligt.  Så häromdagen (måndag förra veckan i Norrköping och fredagen före det i Örebro) fick vi varsitt brev med det åtråvärda kortet, ända från Trollhättan. Jag (Kristin) förstod först inför varför jag hade fått ett brev från Trollhättans kommun  men det gick snart upp för mig. Det kändes nästan som att öppna en julklapp, speciellt när kortet låg i ett vikt papper med bibliotekets logga på. Stort tack till Greg och Trollhättan för denna fina gåva!

Själva kortet då. Jag (Elizabet) anser att det är ett helt okej kort. Färgen är tyvärr dåligt återgiven men det är egentligen en varmlila nyans som är riktigt snygg. Det är tydligt i text att det är ett bibliotekskort och vilken kommun det tillhör. Dock finns det ingenting annat förutom själva texten som visar att det är ett bibliotekskort. Det finns inte heller någonting direkt som påminner om regionen, förutom själva kommunvapnet. Kommunvapnet är placerat på ett ganska konstigt ställe där det sticker ut och förstör balansen, plus att det röda sticker ut mycket mot det lila. Jag tror att kortet skulle ha sett bättre ut utan kommunlogotypen – det står ändå tydligt på kortet vilken region det kommer ifrån. Själva symbolen  som är stadsbibliotekets konnoterar medicinföretag och tabletter snarare än kultur, alltså ett intressant val av symbol. Jag (Kristin) kan inte göra så mycket annat än att hålla med även om mina associationer inte gått till något medicinrelaterat.

[polldaddy poll=4048556]

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,