Enköping

Det första jag såg av Enköping från tåget var en golfbana. Jag var på väg till Vattholm utanför Uppsala för att hälsa på min moster. Eftersom det inte går några direkttåg från Örebro tänkte jag att det var ett bra tillfälle för att stanna till i Enköping och skaffa bibliotekskort. Min upplevelse av Enköping är att det är något märkligt med stället. Det kändes lite som en spökstad som försöker låta bli att vara en spökstad. Kanske berodde det på mitt humör, på att golfbanan var det första jag såg, kanske var det vädret och tidpunkten. Hur som helst så ändrades mitt intryck lite innan jag åkte därifrån. Enköping är nog egentligen ett väldigt fint och lungt och skönt ställe.

Själva biblioteket känns modernt och fräscht. Förutom böcker har de ett stort utval av filmer. För 20 kr får man ha en film i 3 dygn. Det finns både mainstreamfilmer och lite smalare filmer. Om jag bodde i Enköping skulle jag nog låna film ofta från biblioteket. Utanför biblioteket i Enköping finns det en fontän som kommer mig att tänka på fontänen utanför blas biblioteket fast den i Enköping är betydligt mindre. Egentligen är enda likheten mellan de två fontänerna färgern på botten. Utsikten från biblioteket är vacker och jag kan tänka mig att det är ett ställe som är behagligt att plugga på.

Enköpings bibliotek

När jag såg kortet tänkte jag först att var vanligt och ovanligt på samma gång. Det ser ut som ett vanligt fotokort men när de flesta kort som jag har sett förestället utsidan av biblioteket eller en naturmiljö så får vi på Enköpings kort se insidan av biblioteket. Spontant ville jag dessutom hålla kortet upp och ner. Detta beror absolut på att den viktigaste rubriken spontant brukar vara störst och stå högst upp i en tidning eller på ett bibliotekeskort. Här står Enköpings bibliotek längst ner på kortet. Att annan text än vilken kommun kortet tillhör brukar inte vara så vanligt, eventuellt kan det stå lånekort eller adress och telefonnummer till biblioteket. På kortet från Enköping står det, nerifrån och upp Enköpings bibliotek – Inspiration – Kunskap – Läslust – Möten. Jag tycker att de orden sammanfattar bra vad tanken med bibliotek handlar om. Varför just ordet inspiration står i gult och de andra i vitt lämnar jag till andra att spekulera kring.

[polldaddy poll=3551773]

2 reaktioner på ”Enköping

Kommentarer är stängda.