En dröm är alltid bara en dröm…

Efter att ha tillbringat halva dagen hos en vän kom jag tillbaka till lägenheten för att mötas av ett mejl. Tack för att du sökte jobb hos oss men vi har gått vidare med en annan sökande. Detta var alltså det jobb jag åkte på intervju till och ägnade en hel dag åt när jag kunde ha gjort någonting annat istället. Istället för att bli uppringd blev jag avfärdad med ett mejl, utan förklaring. Mitt försök att få tag i någon av de som intervjuade mig föll platt men jag kommer försöka igen. Feedback måste jag åtminstone få och få veta varför jag inte fick arbetet. Ständigt en av fem men aldrig den som någon vill ha. Det verkar vara mitt öde att alltid falla på mållinjen. Jag fick hopp och hoppet dog lika fort. Det spelar uppenbarligen ingen roll hur bra ifrån sig man göra på intervjun, hur positiv man än är och hur säker man än verkar. En mening i ett mejl var vad jag var värd. Därmed blir det också dags att återigen skriva upp sig på distanskurser. Ingen lösning jag gillar men jag måste få in pengar på något sätt. Å andra sidan ser det ut att bli mycket frilansarbete till och med september.

Det tråkiga beskedet vägdes dock upp av denna helgs eskapader. Min bästa vän kom på besök och jag hade en efterfödelsedagsfest med många goda vänner på plats i fredags. Det var tårta, dans, vin och ännu mer dans. Jag fick kattmat och kattleksaker till mina nya vän som flyttar in nästa helg. Min fiskedamm var ett populärt mål för kvällen och kvällens samtalsämne var hästar. Kvällens låt var Queen med Don’t Stop Me Now. Annars har det varit lugna gatan, mycket film och äta godsakerna som blev över efter festandet.

Min bästa vän har också lyckats få jobb i Norrköping. Ett kortare deltidsjobb men det ger pengar och erfarenhet. Hon har liksom jag många års studier bakom sig med vitt skilda ämnen vilket gör en examen svår. Detta innebär att jag utöver en katt även kommer få en annan inneboende ungefär två veckor. Roligt och utmanande men det ska nog gå bra när det finns en hel stad att hitta på saker i. Vi har även lite tokigheter planerade för den tiden hon kommer hit för att bo i Norrköping. Imorgon börjar veckan igen och då blir det frilansarbetande och annat. Som en enda lång väntan på lördag då katten flyttar in. Förhoppningsvis ska han göra det lite lättare att bo och leva i denna stora men ändå lilla stad.