Västersta Värmland

I torsdags var det dags för mig att återigen fara ut på språng, då det var dags för mig att gå på jobbintervju. Denna gång var det Säffle som hade turen att få mig levererad.

Resan dit var lång. Tyvärr är inte kommunikationerna riktigt anpassade för när man behöver åka till andra sidan Vänern från Norrköping. Jag tog dock den resa som tog minst tid och hade minst byten, bara två stycken. Dock var det fyrtio minuter väntetid i Katrineholm och cirka 80 minuter i Karlstad. På hemvägen var det ungefär likadant. Resan gick i alla fall utan problem. Säffle visade sig vara en liten och mysig stad med många fina gamla hus. Till min besvikelse så visade det sig att Värmland bara har ett bibliotekskort så det var inte möjligt att få Säfflekortet de tidigare haft.

Efter en dryg timmes väntan gick jag bort till kommunhuset där den nuvarande informatören väntade på mig. Vi fick en liten pratstund innan det var dags för intervjun så det var trevligt. Vi kom att diskutera en av de trycksaker som nyligen hade blivit gjorda och vi hade ganska olika åsikter om vad som var bra och mindre bra. Intervjun kändes också väldigt bra, avslappnad, sådär att det gick att skämta lite och att vi ibland hamnade på sidospår. Omfattande är ett bra ord, det känns som att de ställde precis alla frågor jag hade förväntat mig att de skulle ställa. Och återigen är jag en av fem som valts ut från 40 sökande. Procenten är alltid för att jag ska få komma på intervju men att aldrig komma längre än så. Jag hoppas verkligen, det känns som ett kul och utmanande jobb. Ett årsvikariat är i alla fall ett jobb, även om det innebär en flytt till de värmländska skogarna.