Flen

Bibliotekskortet från Flen var det andra kortet som införskaffades sedan vi börjat på Åsa Folkhögskola i Sköldinge. Flen är en av två närliggande småstäder, där den andra är Katrineholm. Flen ligger lite närmare och är lite mindre, därför besökte vi inte staden lika ofta som Katrineholm. Oftast åkte vi dit ett par stycken med folkhögskolans minibuss för att helghandla mat på ICA, Willys eller liknande. I staden finns även en liten galleria med ett systembolag och lite av varje. Det fanns även en ganska fin second hand-affär där jag (Elizabet) har för mig att jag köpte något plagg.
I Flen hade vi även en gruppaktivitet med klassen – nämligen att vi alla åkte iväg för att bowla. Det var riktigt roligt men jag (Elizabet) gick det inte bra för. Vi skrattade även åt att det lokala bowlinglaget heter Flensmixen, på samma sätt som vi sa till busschaufförerna att vi ville åka till Flens. Ett annat minne är när ett antal tjejer från klassen skulle delta i någon slags kvinnofrukost tidigt på morgonen i Flen, där vi uppträdde med poesi och som tack fick böcker och frukost.
Mitt minne av biblioteket är att det är ett ganska vanligt bibliotek, inklämt i en byggnad längs huvudgatan. Jag lånade CD-skivor med folkmusik på biblioteket men det var nog enda gången jag använde det kortet. Det var dock ett trevligt kort, snyggare än det som tillhörde sin systerstad Katrineholm. 
Jag (Kristin) använde inte kortet alls, misstänker att det berodde på att mitt undermedvetna tyckte att det var för fint för att användas.

Flen bibliotek

Flen bibliotek

Om kortet skulle placeras in i en kategori hamnar den under kort som är tecknade/målade, vilket är en mycket trevlig kategori. Att både bilden och texten är tecknad är väldigt ovanligt. Det passar dock mycket bra ihop – ett vanligt icke handritat teckensnitt hade antagligen förstört den hemgjorda känslan. Ofta föreställer bilden på bibliotekskortet ett konstverk som människor på något vis förknippar med området. Eftersom vi båda gillar katter gillar vi även kortet på detta sovande djur men det är inte självklart vad bilden har att göra med Flen. Gissningsvis är bilden gjord av en konstnär med anknytning till Flen, om någon vet något mer får ni gärna dela med er av insideinformation. 

Elizabet & Kristin 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

[polldaddy poll=3496065]

2 reaktioner på ”Flen

Kommentarer är stängda.