Örebro Universitet

En av de första sakerna som jag gjorde efter att ha flyttat till Örebro för att börja läsa filmvetenskap var att skaffa bibliotekskort på universitetsbiblioteket. Ytterligare ett kort till min samling ich rätt så snyggt kort tänkte jag efter att ha fått det i min hand. Just själva bibliotekskortet har jag inte använt så mycket eftersom universitetskortet också fungerar i biblioteket. Från Örebro universitetsbibliotek har jag dock lånat många böcker av alla möjliga (och omöjliga) slag. Kursböcker i flera olika ämnen, böcker till uppsatser, skönlitteratur och fackböcker bara för skojs skull. Som filmvetare kunde jag dessutom låna filmer från biblioteket vilket jag gjorde vid några tillfällen. Otaliga är också de gånger jag suttit på biblioteket för att få studiero eller för att jobba på något grupparbete.

Biblioteket är, som ni kan se på bilden tvp våningar med väldigt stora fönster på bibliotekets andra våning. I biblioteket finns förutom böcker studieplatser, grupprum, datasalar och koperingsrum. Biblioteksbyggnaden rymmer även en aula där bland annat Örebrospexet sätts upp och ett café. I caféutrymmet finns ett piano som det spelas på då och då.

Universitetsbiblioteket Örebro

Universitetsbiblioteket Örebro

Själva kortets utseende faller in i kategori fotokort på biblioteket. Fotot ser ut att vara tagit på kvällstid och hör till ett av de snyggare bibliotekskorten som jag har.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

[polldaddy poll=3407501]

En reaktion på ”Örebro Universitet

Kommentarer är stängda.