Katrineholm 

Eftersom företeelsen att samla bibliotekskort kom igång när vi båda gick på Åsa Folkhögskola i Sköldinge var det naturligt att det första kortet vi skaffade skulle vara från den regionen. Om man ska tillbringa ett år på avlägsen ort och dessutom läsa en litterär utbildning känns det självklart att besöka biblioteket. I vårt liv under detta år fanns därför tre bibliotek.

Sköldinge

Jag (Kristin) vill minnas att vi skaffade korten på biblioteksfilialen till Katrineholm som fanns i Sköldinge. Det var ett litet bibliotekt som låg mitt i byn och som hade begränsade öppettider. Jag har starkt för mig att jag lånade en bok samma dag som vi skaffade korten men kan dessvärre inte minnas vilken bok.

Katrineholm

Från Katrineholms stadsbibliotek har vi många minnen. Vårt första möte skedde en av de första veckorna på skrivarlinjen, när vi från skrivarlinjen skulle delta i ett Poetry Slam. Jag (Elizabet)  blev bombarderad av frågor inför detta, då jag var den enda som hade tävlat i Poetry Slam innan. Finalen stod mellan Isak Jansson (idag etablerad slam-poet och ståuppare) och vår vän Micke som läste sin berömda dikt ”Jag är en katt” till publikens jubel. Isak som hade läst skrivarlinjen föregående år gick segrande ur striden. Efteråt kom en av de f.d. skrivarna fram till mig och berömde min dikt och ville att jag skulle skicka den till henne. Kristin kommer ihåg att hon var så nervös att hon knappt såg publiken när hon skulle läsa sin dikt. Efter detta följde ett antal olika författarbesök på biblioteket, bl.a. av Torgny Lindgren, Sara Kadefors och Bengt Ohlsson.

Åsa Folkhögskola

Även på vår folkhögskola fanns ett litet bibliotek. Böckerna var mycket gamla och det var sällan jag (Elizabet) bläddrade i dem men biblioteket använde jag ibland som studiemiljö. Lånade gjorde man genom att fylla i en gul lapp om vilken bok man hade lånat.

Jag, Kristin vill minnas att jag lånade cd-skivor på biblioteket i Katrineholm. En och annan bok blev det också även om jag nog också lånade en del från biblioteket i folkhögskolan eftersom det låg bättre till.

Katrineholm

Katrineholm

Utseende

Katrineholmskortets utseende är på många sätt ett kort med standardutseende. Den karaktäristiska blå dubbelramen runt kortet förekommer på många kort, bland annat i mellansverige. Även att pryda kortet med kommunens logotyp är oerhört vanligt. Kortet är inte fult rent grafiskt men det sticker helt enkelt inte ut och är lätt att förväxla med andra bibliotekskort. Vi tycker därför att Katrineholm borde byta till ett bibliotekskort med roligare motiv, som exempelvis dess grannkommun Flen.

Elizabet & Kristin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

[polldaddy poll=3397200]

3 reaktioner på ”Katrineholm 

  1. Micke skriver:

    Hej kära vänner! Kul bloggprojekt, ska bli spännande att följa 🙂 Jag måste bara få tillägga att bibliotekskorten i Katrineholm numera har fått en rejäl uppfräschning. Tyvärr har jag inte mitt kort till hands här, men det är bra mycket mer estetiskt tilltalande och jag vill minnas att Sveriges fulaste kommunlogga inte längre har en särskilt framträdande plats på kortet 😉

Kommentarer är stängda.