Det började med en liten idé och växte till ett koncept

Elizabet

Det började som en idé mellan två parter i en parrelation men idén blev aldrig av och sedan sprack relationen. Jag flyttade och började studera på Åsa Folkhögskola skrivarlinje där jag träffade Kristin och vi blev goda vänner. Exakt när diskussionen började minns jag inte men jag vet att vi pratade och insåg att vi båda hade besökt/bott på ett antal platser i landet där vi hade skaffat kort. Under årens lopp hade vi hunnit skaffa ett antal kort och beslutade vi för att göra en grej av det: att samla så många bibliotekskort som möjligt.

Regeln var att kortet var tvungen att stå i vårt eget namn vilket innebar att vi var tvungna att besöka bibliotek i olika städer. Därför kunde vi inte ta emot kort från andra men jag valde att göra ett undantag när jag fick ett kort från utomlands eftersom den enda möjligheten att få kortet var att bo där. Vi startade även en facebookgrupp tidigt i ett försök att få ihop lite folk som är intresserade, vilket samlade ett par personer.

Kristin

Precis som Elizabet skrev så har vi båda bott på en hel del ställen och därför kommit över några kort utan att egentligen samla. Visst, de flesta ställena som vi har kort på kommer vi kanske aldrig att besöka igen men vissa har vi haft praktiskt användning av. Jag har till exempelvis ett kort i Stockholm. Mest för att jag brukar vara där en liten längre tid under sommaren. Därför har jag även lånat böcker där. Det är faktiskt väldigt praktiskt att låna böcker när man är på semester och ska stanna i alla fall ett par dagar där. Du slipper släpa på dem i din packning och billigare än att köpa böckerna är det.

Efter att Betzy hade skaffat sitt senaste bibliotekskort skickade jag iväg ett sms till Betzy där jag skrev att vi borde blogga starta en gemensam blogg om våra bibliotekskort. Hon var på och tyckte att det borde vi göra. Dagen därpå skapades den här bloggen. Hittills har all planering skett via sms eftersom det är så vi huvudsakligen kommunicerar med varandra. Det går faktiskt rätt så smidigt. Många sms fram och tillbaka har det blivit och nu kan ni se själv resultatet.

Därför hoppas vi med denna sjukt nischade blogg öka intresset för vår lilla hobby och inspirera andra till att börja med något som i alla fall vi tycker är väldigt roligt. Mycket nöje!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

[polldaddy poll=3388626]

2 reaktioner på ”Det började med en liten idé och växte till ett koncept

Kommentarer är stängda.