En fotografisk miniturné

Vad som skulle ha blivit en lugn och ensam Valborg förvandlades plötsligt till tjugofyra timmar fart och fläkt med mina vänner i den feministiska Kören Stön. Ett telefonsamtal och fyrtio minuter för att ta på mig kläder och sminka mig, sedan satt jag på pendeln och bussen iväg mot Motala där de skulle uppträda. Vi tittade på elden och hade en finfin förfest på bussen till Linköping. Detta ledde till att jag valde att stanna i staden och gick med i mitt allra första 1:a maj-tåg vilket var spännande.

Smart som jag var tog jag kameran med mig och fick många intressanta fotografier. Jag fick chansen att vara vad som i min fotokurs kallas observerande och interagerande fotograf, dels att observera kören och fotografera dem medan de inte såg, men även att vara en i gänget. Jag inser att jag har mycket att lära mig, bland annat om vad som är bra ljus och inte men det känns lite som att jag ändå börjat få en känsla för fotografi.

Två av körens tuffa brudar. Gillar verkligen hur de posar och blickarna.

Hela gänget är samlat precis efter uppträdandet. Lite cd-omslagskänsla kan jag tycka.

Förberedelser i logen inför föreställningen. Målning av tatueringar, mustacher m.m. Gillar att alla tittar åt olika håll, verkar lite fundersamma och så.

3 reaktioner på ”En fotografisk miniturné

  1. Sandra skriver:

    Jag fastnade för den sista bilden, gillar den typen av fotografi. Du lyckas fånga stämningen. 🙂

  2. Christer skriver:

    Fortsätt du utveckla fotograferandet, märks att du har den rätta feelingen. Det är dessutom väldigt roligt, särskilt när man har nånstans att publicera och får se resultatet i ”tryck”. Den översta bilden tycker jag har fin känsla, även fast den är regisserad. Den andra är också trevlig och den nedersta har bra action. Förresten så är körsång också väldigt roligt. Hört tals om Stön men aldrig hört – hoppas det blir tillfälle så småningom. Lycka till med både det ena och det andra!

Kommentarer är stängda.