Effektivitet

De senaste dagarna har gått ganska fort vilket beror på att jag har haft roligt – jag har gjort det jag verkligen vill göra. Eftersom jag fått in ett nytt webbprojekt som jag ska börja med som även kan innebära fler framtida samarbeten var tanken att jobba bort en del som legat och släpat. Därmed har jag gjort om hela min portfolio-sida, gjort en affisch för RFSL Linköping och även fått upp Anna Lundqvists hemsida, en väldigt duktig musiker. Det har varit väldigt roligt, det finns ingenting som att sitta och leka med olika designelement, färger och form, pilla med bilder och koda html/css. Då går tiden som fortast.

Inspirationen till detta har jag fått av min vän Mårten som lobbat för effektivitetsgurun David Allen och hans metoder. Jag har inte börjat använda de metoderna ännu men jag har i alla fall börjat förbereda mig för det. Jag har lånat hans bok ”Få det gjort!” vilket säkerligen kommer bli intressant läsning. Hans grundtanke är att genom att ha översikt samtidigt som jag vet vad som behöver göras för stunden kan man skapa mindre oro och stress och samtidigt bli mer effektiv. Detta är verkligen nödvändigt just nu när jag som distansstudent måste sätta upp mina egna deadlines och tider.  Hoppas på att lära mig mycket av det och få lite mer kontroll över mitt arbete.

En reaktion på ”Effektivitet

  1. Mårten skriver:

    Kommentar om GDT (”Få det gjort!”): Allt som är värt något i boken är självklarheter, David är bara väldigt bra på att sammanfatta det och utkristallisera det som är relevant.
    Sen är det nog lätt att bli avskräckt av allt buzzword-snack som gör att han verkar lite oseriös. Man ska absolut inte tro att boken kommer ändra ett skvatt utan att man själv kämpar sig till det.

Kommentarer är stängda.