Några rosor

Efter mycket vardag och tristess har de senaste dagarna börjat lysa. Lite mer rosor helt enkelt. Igår fick jag tillbringa kvällen med mina goda vänner på Queer Deluxe, med alkohol och mycket dans till bra musik. Jag stannade nästan tills de stängde och det var roligt att bara få komma ut och träffa folk igen. Som distansstudent blir dagarna lite enahanda.

Idag hände dock två positiva saker. Det är nu klart att jag ska ta en annan kamrats plats i Östgötalaget som ska representera under SM i Poetry Slam. Det känns fantastiskt roligt och oerhört läskigt. Jag har hållit på med detta så länge och aldrig tagit mig vidare, helt plötsligt uppenbarade sig en chans och jag kände att jag måste utmana mig själv och ta den. Vi anordnade SM förra året men nu får jag se SM från den andra sidan, de tävlandes. Det kommer bli mycket poesi, mycket människor och säkert en hel del festligheter, och det bästa: jag har inget ansvar under evenemanget! Så nu blir det till att sätta sig och försöka skriva lite nya texter, någonting som jag har varit sugen på under ett längre tag.

Sedan fick jag veta att jag eventuellt har min sommar tryggad. De ringde från ett hemtjänstarbete jag har sökt och frågade om jag ville komma på samtal på måndag. Så det ska jag, de har haft en del avhopp från sin sommarjobbsstyrka. Det är inte det drömjobb inom kommunikation jag längtar efter men det ger mig pengar, erfarenheter och någonting att göra. En senare fråga blir ju om jag ska ta det eller inte. De vill antagligen inte ha fler avhopp.