Ett steg

Vissa dagar krävs ingen planering för att dagen plötsligt ska ha gått och det är dags att sova igen. Idag har varit en sådan dag. Föreläsning, textanalys och diskussion i skolan, där jag insåg att jag verkligen är en av de mer ambitiösa eleverna i klassen.
Stötte sedan in i en bekant som berättade att ett uppdrag jag ska göra nu är på gång och måste vara klart efter helgen, en affisch tills på måndag eller tisdag. Det är lite väl tajt dödslinje men jag får betalt. Haken är att för att få betalt måste jag ha F-skattesedel – vilket ledde till att jag tillbringade eftermiddagen med att försöka knåpa ihop ansökan för att starta enskild firma, med lite hjälp från min far och Skatteverket. Ansökan är nu skickad och jag väntar ivrigt på resultatet. Prinsessan goes egen företagare.

En av mina hårddiskar kraschade idag. Som tur är inte den med alla viktiga saker på men det var ändå ett nederlag att behöva operera ut den ur datorn och förpassa den till evigheten. Tur att man har fäder att ringa och be om hjälp.
Sedan fick jag besök – en förening där jag tidigare varit kassör har efter mycket krångel fått en ny styrelse och en ny kassör, som jag gjorde mitt bästa för att försöka lära allt jag kan om vad det innebär att bokföra åt en förening. Det snurrade i både mitt och hennes huvud och mycket kunde jag inte förklara varför det var som det var, bara att det var. Det var intressant att prata med en av de nya – de där konstiga ettorna som bara kommer att ha hört talas om oss men som inte kommer veta vilka vi är. Den legendariska första årskullen från Grafisk Design och Kommunikation.

Hade tänkt att min kväll skulle sluta där, men i min brevlåda låg ett gulligt kort från en huskompis med en fribiljett till ett evenemang ikväll, en klubb dit jag idag tänkte gå. Dansa till jag droppar, eller nåt.